Welkom!

door Maarten Zwiers

Welkom op mijn blog! Vanaf half september zal ik hier verslag doen van de Amerikaanse politiek, in het bijzonder de campagne voor het Witte Huis. Daarnaast houd ik jullie op de hoogte van ontwikkelingen in het Zuiden van de VS, waar discussies over bijvoorbeeld de Confederate Battle Flag en politiegeweld tegen minderheden bijzonder actueel zijn. Ik ben van mening dat dergelijke debatten ook relevant zijn voor ons land, aangezien we in Nederland steeds meer te maken krijgen met vraagstukken rondom cultureel erfgoed en tolerantie in een multiraciale maatschappij. Als geschiedkundige beschouw ik dit soort kwesties natuurlijk graag vanuit historisch perspectief. Houd je dus van politieke intriges, Amerikaanse geschiedenis, zuidelijke cultuur, of een combinatie van deze onderwerpen, dan is deze site the place to be. Y’all come back now, ya hear?

Advertenties